torsdag 11 september 2008

Vi har en swimmingpöl

...mot vår vilja.

Hur som helst: Förra veckan hade vi byggstartsmöte med säljare och byggledare på Myresjöhus. Det gick bara finfint och allt verkade klart för att använda sig av den nya typen av grundelement till vårt hus. Det kommer också med största säkerhet att bli standard för Myresjöhus teglade hus i framtiden. Och allt är pappas förtjänst! Jippie för pappa!

Enda smolket var att Myresjö missat att skicka in de nya byggritningarna efter slutbeställningen (de med kamin och skorsten med).

Och idag var det dags för byggsamråd hos Kävlinge kommun. Vår KA hade satt ihop en bra kontrollplan och alla var nöjda; vi, vår säljare (byggledaren är på semester och kunde inte medverka), vår KA och byggnadsinspektören. Efter mötet gick säljaren och byggnadsinspektören och fixade de nya bygglovsritningarna medan vi och KA tog en sväng ut till tomten för att kika lite.

Väl där ute mötte vi PÖLEN! Och då menar jag THE pöl!




Det var MYCKET vatten på tomten och dessutom hade något tippat av överbliven betong från en cementblandare.


Vår KA la raskt till två punkter till kontrollplanen:
-Vattnet bortpumpat innan markarbetet påbörjas
-Betongen borttagen från tomten

Så var det fixat!

Passade på att ta en sväng runt i området för att få inspiration när det gäller uteplats, utebelysning och lösningar för framsidan av huset. Inte lätt! Och snart måste vi ha bestämt oss var vi vill göra stenläggningar och altan, så att vi kan få grus lagt på plats redan vi grundarbetet, som börjar snaaart.

Helt klart är att vi kommer ha ett mycket snyggt grannhus! :-)

10 kommentarer:

Bodil sa...

Jag blir sugen på utflykt!

Emma sa...

Det går nog att ordna!

Ska konsultera min almanacka!

Kim sa...

Vi har sett poolen och funderat på hur det skulle gå för er, då vi hade för oss att er grund skulle påbörjas nu omkring... Alternativt om det var början på en lyxig inomhuspool, man vet ju aldrig :) För oss var det en stor händelse då vi fick se alla hörnpinnar utsatta på tomten så att man kunde traska omkring i rummen, sen helt plötsligt fanns där en grund...

Vårt hus sägs ha fått rätt färg i torsdags, så ni bör ha fått se den korrekta fasaden då ni besökte er tomt. Ska strax ut och verifiera... Om det är vårt hus ni kommenterade så är det kul och trevligt, låter lovande :)

Emma sa...

Tror kommunen kommer göra utsättningen i veckan som kommer. Vet inte till 100% när de sätter igång då Leif är på semester veckan som kommer, men snart så.

Får nog iallafall se till att inhandla de där gummistövlarna snart.

De bara måste pumpa bort vattnet, tänker INTE ha det där!! Pool ingår inte i våra planer :-)

Japp, det är ert hus vi syftar på. Vårt blir mer basic, men jag hoppas det ska fungera som grannhus till er ;-)

Kim sa...

Trevligt att ni tycker om det, alltid kul med folk som har god smak ;) Ert blir helt säkert fint det med!

Med utsättning, menar ni utstakningen av ert hus och garage? I så fall gjordes detta före schaktningen, såg hörnpinnarna vid ett besök och tipsade er om aktivetet på er tomt då =/ Finns ev. kvar under vattenytan, men det kanske görs om då de nu inte syns så bra... Menar ni något annat så missade vi nog denna fas helt med vårt hus :o

Kim sa...

Addendum: Var ute vid vårt hus igen idag. Ny aktivitet på er tomt... :)

Emma sa...

Hm...då får man kanske ta sig ut i veckan då. Och att jag ringer "schakt-killen" för att få offert på mer grus :-)

Jo, vi såg en del pinnar där ute (samt en del borttagen matjord), men på byggsamrådet pratade byggnadsinspektören om att de skulle ansvara för utsättningen. Antog att de menade pinnar då, men jag kan ju ha fel...

Kim sa...

Ok. Inte omöjligt att den första uppsättningen pinnar görs av någon annan än kommunen före schaktningen. Själva missade vi i så fall dock andra uppsättningen. Förhoppningsvis står vårt hus rätt, blir jobbigt att flytta det... :)

Emma sa...

Kanske?

Var ute vid tomten igår, för att få offert på extra grus (40 ton visade det sig), så nu har jag kikat litegrann.

Tydligen hade killen som skulle göra utsättningen haft fel (!) ritningar. Tydligen var det ritningarna för det hus som först skulle byggts på tomten. Känns ju tryggt...

Kim sa...

Usch då :(